Par mums interesējušies:

piektdiena, marts 2

Konkurss 2.-5.klašu skolēniem "Mans vasaras brīvdienu stāsts"


Ulfs Starks (1944), viens no mūsdienu zviedru bērnu literatūras nozīmīgākajiem autoriem, ir sarakstījis ap 30 grāmatu – no bilžu grāmatām līdz pusaudžu romāniem, veidojis arī filmu scenārijus.
            „Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” pieder pie Stūrebijas stāstu cikla – šiem stāstiem Ulfs Starks vielu smēlies savas bērnības notikumos. Šajā grāmatā par vasaras brīvdienām, kas pavadītas šērās, risinās jautri, smieklīgi notikumi, bet tā stāsta par ilgām pēc mīlestības un pārsteidzošo mīlestības spēku. Šis mīlestības spēks Starka darbā ir vienlaikus gan kosmisks, gan komisks, par dziļām jūtām rakstnieks vēsta aizkustinoša farsa valodā.

Pagaidām vēl mūsu bibliotēkā šī grāmata nav, bet aicinām to meklēt grāmatnīcās
Šogad 2.aprīlī, kad atkal svinēsim Starptautisko bērnu grāmatu dienu ar vēstījuma tekstu „Stāsts, ko stāstīja visa pasaule” (tuvojoties šim gadskārtējam notikumam, vēstījuma teksts, šoreiz nācis no Meksikas, būs pieejams www.lnb.lv un www.biblioteka.lv). Pievienosim savus vasaras stāstus kopējam vēstījumam, un atzīmēsim šo dienu ar jaunrades darbiem! 
  
2.-5.klašu skolēni tiek aicināti piedalīties konkursā, mājās, skolā vai bibliotēkā sacerot domrakstu „Mans vasaras brīvdienu stāsts”. Darbu apjoms līdz 3 lapām.
            
Konkursa darbi jāsūta vai jāatnes uz Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru, adrese: Tērbatas iela 75, Rīga, LV 1001, tālrunis informācijai 67312792, berni@lnb.lv līdz 23.martam.

Labākie konkursa darbi tiks apbalvoti ar pārsteiguma balvām. Galvenās balvas laureāta darbs tiks tulkots zviedru valodā un saņems Ulfa Starka komentāru un speciālbalvu.  
           
Konkursu atbalsta: